OP Nukebeach 2 19.7.2014 PERUTTU

Siirry alas

OP Nukebeach 2 19.7.2014 PERUTTU

Viesti  iWE lähetetty La Kesä 14, 2014 7:04 pm

NUKEBEACH 2 -PELI ON PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI
Yleistä

Ekasoft ry järjestää lauantaina 19. päivä heinäkuuta Karsturannan pelialueella (karttalinkki) juonellisen skenaariopelin. Viime vuoden pelistä saamamme palautteen perusteella aiomme tänävuonna muuttaa peliä edellisvuotta MilSim-henkisemmäksi ja juonipainotteisemmaksi.

Pelissä tulee olemaan muutama suurempi päätehtävä, sekä useita pienempiä sivutehtäviä. Edellisvuoden tapaan pelissä on komentoketju, jonka takia peliin ilmoittaudutaan ryhmittäin, yksinäiset pelaajat sijoitetaan omaan ryhmäänsä.


Juoni:

Tservestanian sisällissota päättyi vuosi sitten Etelän voittoon. Sodan loppuvaiheilla Etelä-Tservestania valloitti Pohjois-Tservestanian tukikohdan tappaen samalla Pohjoisen komentajan. Pitkän sisällissodan seurauksena Tservestanian tasavalta on ajautunut pahaan taantumaan ja kovan hyperinflaation vuoksi paikallinen valuutta on menettänyt kokonaan arvonsa. Käytännössä Tservestania on siirtynyt vaihdannaistalouteen, kullan, huumeiden sekä aseiden ollessa kovassa kysynnässä.

Sodan aikana maan kultakaivokset ryöstettiin valtiolta yksityisten tahojen omistukseen, jolloin maahan syntyi uusi oligarkkien rikas eliitti. Kansainvälisen yhteisön avustuksella jakautunutta maata ollaan yhdistämässä yhdeksi kansallisvaltioksi, mutta äkkirikastunut eliitti vastustaa Pohjois- ja Etelä-Tservestanian yhdistämistä yhdeksi kansallisvaltioksi. Yhdistyminen tietäisi heidän toimeentulonsa loppumista, valtion ottaessa kaivokset takaisin omistukseensa.

Alueiden yhdistämisestä ollaan järjestämässä kansanäänestys, mutta vaalien ympärillä pyörii huhuja vaalien epärehellisyydestä. Sisäisten paineiden takia maa on jakautunut yhdistymistä kannattaviin AitoTservestanialaisiin, sekä rikkaan eliitin rahoittamiin separatisteihin. Taloudellisesti alakynnessä olevat AitoTservestanialaiset ovat joutuneet tinkimään etiikastaan ja ovat joutuneet turvaamaan rahoituksensa huumekaupalla. Kaoottinen tilanne on myös houkutellut paikalle yksityisia sotilasalan yrityksiä, merkittävimpänä Yellow Water -niminen turvallisuusfirma. Firman todellisista tavoitteista ei ole tietoa.


Viimeinen muokkaaja, iWE pvm Ti Heinä 15, 2014 11:33 pm, muokattu 2 kertaa

iWE

Viestien lukumäärä : 45
Join date : 25.03.2011
Ikä : 24
Paikkakunta : Lappeenranta

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: OP Nukebeach 2 19.7.2014 PERUTTU

Viesti  iWE lähetetty Su Kesä 29, 2014 7:15 pm

Sääntömuutoksia proppeihin liittyen:

Pelissä tullaan käyttämään valuuttana kultakimpaleita, kultaharkkoja ja meta-amfetamiinia. Kultaa on mahdollista saada omalle osapuolelleen ja itselleen suorittamalla tehtäviä, sekä eräät strategiset paikat tuottavat tuottavat kultaa tietyn ajanjakson välein. Kultaa voi sitten käyttää näiden strategisten paikkojen ”upgradeamiseen” tai vaihtaa kylän mustan pörssin keskuksessa ”Kioskissa” erilaisiin osapuolta tai itseään hyödyttäviin tai ei-niin-hyödyttäviin esineisiin, asioihin tai palveluihin.

iWE

Viestien lukumäärä : 45
Join date : 25.03.2011
Ikä : 24
Paikkakunta : Lappeenranta

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: OP Nukebeach 2 19.7.2014 PERUTTU

Viesti  iWE lähetetty Ti Heinä 15, 2014 11:31 pm

NUKEBEACH 2 -PELI ON PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI

Pidimme 14.7. pelinjärjestäjien kesken internetin välityksellä hätäkokouksen, jossa päätimme, ettei Nukebeachia kannata näin vähäisellä osallistujamäärällä valitettavasti järjestää. Ennakkoon ilmoittautuneita oli tuolla hetkellä pelinjärjestäjät poislukien noin 45. Peruminen jää kovasti harmittamaan koko pääpelinjärjestäjäryhmää, koska tapahtumaan on panostettu hyvin paljon niin aikaa kuin yhdistyksen varojakin. Tunnemme kuitenkin, että peli ja siihen suunnitellut ideat menisivät ns. hukkaan ja eivät edes kunnolla toimisi näin pienellä joukolla pelattuna.

Emme kuitenkaan hylkää peliä kokonaan. Laitamme suunnitelmat hautumaan ja palaamme asiaan vielä uudelleen, toivottavasti paremmalla menestyksellä.

Suuri kiitos järjestämisessä mukana olleille talkoolaisille sekä ilmoittautuneille kiinnostuksesta!


Ekasoft ry:n vuosibudjetti nojasi hyvin pitkälti Nukebeach 2 –pelin onnistumiseen. Pelialueeseen on sijoitettu tänäkin vuonna merkittävä osa yhdistyksellemme kertyneitä varoja ja tavoitteenamme oli, että saisimme investoinnillemme vastinetta tapahtumasta kertyvistä osallistumismaksuista. Nyt joudumme kuitenkin suunnittelemaan varainkeruumme kokonaan uudelleen. Yhdistyksen jäsenet ja pelinjärjestystalkoisiin
osallistuneet tullaan huomioimaan kokouksessamme.

Olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksia, minkä vuoksi tapahtuma ei vetänyt yhtä paljon porukkaa, kuin viime vuoden Nukebeach -skenaario? Tällöin ilmoittautuneita oli n.80 ja osallistujia käytännössä tasan samat, jotka ilmoittautuivatkin. Pidimme tämän vuoden tavoitteena samoja lukemia, mutta hurjin toiveemme oli kolminumeroinen.

Muutamia syitä olemme ehtineet jo arvioimaan ja kuulemaankin, mutta omia virheitä on monesti hankala tunnistaa. Yksi ulkopaikkakuntalaisten yleisimmistä kynnyksistä on varmasti välimatkan suuruus. Onhan itäraja melko kaukana, jos katsoo vaikkapa Turusta käsin, mutta esimerkiksi Helsinki-Lahti-Kouvola väliltä ajomatka ei ole kuin n. 1-3h. Olemmeko itse vain tottuneet ja karaistuneet kulkemaan tuon matkan, kun suurin osa suuremmista tapahtumista järjestetään Vihtijärvellä tai kauempana? Millaisesta pelistä innostuisitte toden teolla ja olisitte valmiit matkustamaan pidemmänkin matkan sitä varten? Mikä asia käytännön järjestelyissä tuntui mättävän kaikkein pahiten?

Olemme saaneet myös palautetta, ettemme ole mainostaneet tapahtumaa riittävästi. Pelien kuuluttaminen tuntuu nykyään muuttuneen aikaisempaa vaikeammaksi. Enää Suomessa ei ole sellaista puolueetonta airsoft-lautaa, joka keräisi kokoon kaikki lajin harrastajat ja jolta tieto leviäisi näppärästi. Yhdistykset ovat hajallaan ja kaikilla on omat pienemmät tai isommat piirinsä, jonka ulkopuolisesta toiminnasta monet eivät tiedä tai  edes välitä. On hyvin vaikeaa pysyä kartalla kaikista aktiivisista toimijoista, joiden foorumeilla tai sosiaalisen median sivuilla tapahtumista, niiden järjestelyjen etenemisestä ja tilanteesta kannattaisi ilmoittaa.

Alle voitte laittaa meille pelijärjestäjille palautetta, tai sähköpostiin osoitteeseen ekasoft (ät)
ekasoft . net (poista välit)

Palautteen antaminen on meille tärkeää. Suunnitelmat olivat suuret jo tälle vuodelle, mutta ensi vuodesta voi avullanne tulla aivan timanttia!


Ystävällisin terveisin,
pelinjärjestäjät:

Ilari ”iWE” Tillikainen, Ekasoft ry puheenjohtaja
Niko Liimatta, varapuheenjohtaja
Jaakko Kosonen, hallituksen jäsen

iWE

Viestien lukumäärä : 45
Join date : 25.03.2011
Ikä : 24
Paikkakunta : Lappeenranta

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: OP Nukebeach 2 19.7.2014 PERUTTU

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa