Uusi vuosi ja paha mieli

Siirry alas

Uusi vuosi ja paha mieli Empty Uusi vuosi ja paha mieli

Viesti  Peke lähetetty Ma Tammi 05, 2015 11:47 am

Nyt kun on vuosi vaihtunut niin on aika palauttaa teidät maanpinnalle ja levittää pahaa mieltä kansalle.

Eksyin lukemaan hiljalleen kuolevan Softaaja.fi:n foorumia ja löysin parikin keskustelua aiheesta ”Airsoft skenen nykytila/tulevaisuus Suomessa ja mikä on muuttunut 2005-2014”. Samaistuin kommentteihin ja tuli paha mieli.

Miksikö? Kuulostavatko seuraavat lainaukset valitettavan tutuilta myös meille Murheenjokilaaksossa asuville Kouvostoliittolaisille?

”Tällä porukalla ajatusmaailma on osittain jo kohdillaan, mutta silti se yritteliäisyys ruveta tekemään jotain yhdistykselle/sen hyväksi/järjestämään itse, puuttuu kokonaan. Tai sitten oon vaan niin huono ottamaan selvää heidän motiiveistaan, ehkä he haluaisivatkin tehdä jotain mutta eivät uskalla sanoa mitään, pelkäävät astuvansa jonkun varpaille? ”

”Jos harrastajat eivät ole valmiita panostamaan niin yleinen skene on juuri sellainen kuin se nyt on - täysin mitäänsanomaton. ”

”Muutama seikka:
1. Kaikki pyörii tämän nuorison ympärillä
2. Ihmiset eivät ymmärrä sitä, että saadakseen haluamaansa on osallistuttava (talkootyö)
3. Ihmiset eivät ole valmiita ajamaan puoltakaan tuntia pelipaikalle, saati hankkimaan kimppakyytiä ”

”^^2. Kohtaa en kyllä mitenkään käsitä. Ensinnäkin ei haluta maksaa peleistä mitään, ja oletetaan silti, että olisi jotain suurta ja mullistavaa tarjolla. Sitten taas kun ilmaiseksi voisi saada jotain, niin sen eteen ei mitään vaivaa voida itse nähdä. ”

”Jos ei maksa -> korvaa työllä -> jos ei tee työtä -> kukaan muu ei tee puolestas -> kukaan ei tee mitään -> ei tapahtu siis mitään ja kaikki ihmettelee miksei tapahdu mitään. ”

No kuulostivatko tutuilta? Ainakin yhdistysaktiiville kyllä! Listaan lisäisin myös paikallisen vitsauksen eli viikonloppupelien osallistumisen. Meillä on aktiivisin pelinjärjestäjäkaarti vuosiin, turvallisuudesta huolehditaan paremmin kuin koskaan aiemmin, pelialue ei ole koskaan ennen ollut rakennetumpi ja kirsikkana kakun päällä: PELIALUEEMME ON EDELLEEN KESKELLÄ KAUPUNKIA JA VARMASTI AINAKIN PAIKALLISILLE HELPOSTI SAAVUTTAVISSA. Kaikki pitäisi siis olla paremmin kuin koskaan, vaan ei löydy viikonloppupeleihin osanottajia jakamaan tätä edistyksen riemuvoittoa. Vielä vuoden 2014 alussa peleissämme kävi lähes aina 30+ pelaajaa, vuoden loppuun mennessä pahimmillaan pelaajamäärä oli seitsemän.

Missä te pelaajat olette? Kotona lihomassa koneen ääressä? Salilla epätoivoisesti nostamassa rautaa ja kuvittelevanne olevanne kuin Zyzz? Polttamassa pilveä kuin Snoop Dogg? Vai viekö kenties mopo kaiken rahan ja ajan? Vai pelaatteko te esim. tuossa naapurin Töröstinmäen metsässä, koska ette uskalla tulla yhdistyksen järjestämiin peleihin?(<--Siellä pelaaminen on oikeasti vaarallista) Toisaalta, mikä minä olen moista toimintaa tuomitsemaan. Kukin käyttää aikansa miten tahtoo, eikä ketään voi pakottaa softaamaan.

Miksi yhdistyksemme aikanaan perustettiin? TEIDÄN PELAAJIEN TAKIA. Halusimme olla vakavasti otettava paikallinen viikonloppupelien/skenaarioiden järjestäjä. Tätä olimme ja olemme vieläkin, mutta kuinka kauan ja tahdommeko enää olla sitä, mitä ennen olimme. Miksi olla kiva ja huomioiva muita kohtaan, jos toiminta ei ole vuorovaikutuksellista? Eikö olekkin kiva kun pari ihmistä rakentaa teille pelialueen valmiiksi, pitää turvalliset pelit, eikä edes vaivaudu rahastamaan huvista?

Luettuani foorumeita vielä hieman eteenpäin, totean, että ne ketkä pelaavat aktiivisesti ja tarkoituksenmukaisesti haluavat kanssapelaajiltaan sitä samaa. Eivätkä perinteistä viikonloppupelien sekajaoilla sekoilua. Suomeksi he haluavat aikuisempaa ja johdetumpaa pelaamista. Oman yhdistyksemme aktiivit eivät ole tästä poikkeus. Viimeaikojen tapahtumien seurauksena on yhdistyksemme ehkä aika miettiä, onko kaikkea enää pakko tehdä MUITA varten, kun niitä MUITA ei enää ole juuri ollenkaan. Olisiko syytä osittain palata aikaan, jolloin teimme asioita myös itseämme varten. Onko yhdistyksemme ”nuorisotyö” vain jarruttanut meitä laadukkaampien pelien järjestämisessä?

Mieleenpainuvimmat tapahtumat Kouvola-Airsoftissa vuonna 2014:
NightParty (Ratavartija)- peli keräsi ratapihan yöhön huimat 175 pelaajaa!
Paikalliset pelaajat loistivat silti poissaolollaan, järjestäjät poislukien paikallisia pelaajia osallistui alle 15% koko pelaajamäärästä
Festung Breslau- pelin peruuntuminen johtuen pienestä osanottajamäärästä
Operaatio Hiekkamyrsky 2:n peruuntuminen johtuen pienestä osanottajamäärästä
Back to the Future:n tuoma nostalginen vanhojen aikojen fiilistely (No eipä tännekään pelaajia tullut, mutta pidettiin silti)


Mitä vuosi 2015 tuo tullessaan?

Erilaisen kattauksen airsoft- skenaarioita
Uudistettuja viikonloppupelejä aikuisempaan makuun
Edistystä uusien pelipaikkojen ja skenaariopelien suhteen


Kaikesta tunteiden purkamisesta huolimatta, toivotan kaikille mukavaa softauksentäytteistä vuotta 2015!

Toivoo,
9- vuotta airsoftia Kouvolassa pällistellyt yhdistyksen rahavirroista vastaava pahanmielenlähettiläs Aleksi Pellinen, jonka te arvon toverit tunnette paremmin nimellä Peke.

Kiitos ja anteeksi
Peke
Peke
KARY Rahastonhoitaja

Viestien lukumäärä : 1365
Join date : 04.02.2008
Ikä : 27
Paikkakunta : Koria

https://www.facebook.com/Kouvola-Airsoft-ry-403298266441394/time

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa